Frares Encantats Montserrat

Anglada-Auqué a la Mamelluda

*** 19 Abril, 2015

Amb la seva inconfusible silueta la Mamelluda, juntament amb la Mamella i la Mamelleta conformen el trio d’agulles montserratines dedicades al pitram femení.

I com no podia ser d’altre manera l’Aresta Brucs de la Mamelluda passa pel mig de la regatera, buscant tocar sina. Molt bonica escalada encara que curta, amb un tram finíssim en placa per abastar el mamellam que li dóna aquell punt de pebre que tenen aquestes arestes encarades al Bruc.

 • Via: Anglada-Auqué
 • Zona: Montserrat – Frares Encantats
 • Dificultat: V+ (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 70 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Poc equipada amb material antic.
 • Material: 4 cintes, Camalot #2 i una baga llarga per pont de roca.
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Can Massana en dirigim al refugi Vicenç Barbé. Un cop al refugi prenem la Canal Ampla direcció al Portell Estret. Abans d’arribar a la Sensenom trobarem un cartell que indica “Miranda de l’Alba”. Prenem aquest corriol, que passa pel peu de la Caputxa primer, i de seguida arribem a l’aresta sud de la Mamelluda.

La via:

Les dificultats de la via les trobem concentrades en uns pocs metres a la sortida de la primera reunió, on tocarà fer uns passo finets sobre placa per arribar a les mamelles. Un cop allí podem llaçar un bloc encastat a la regatera que ens assegura la jugada.

Descens:

Desgrimpant amb cura pel vessant Nord.