Agulles Montserrat

Lobo Estepario al Dumbo

**** 15 Juny, 2015

Navegar per aquest imponent escut que és el vessant est del Dumbo esdevé tota una experiència. D’una verticalitat severa i amb uns còdols més aviat de gra petit l’escalada es torna tècnica i atlètica. Fer-ho per la Lobo Estepario és tot un luxe, oberta per sota és una lliçó de savoir faire. Toca escalar de baix a dalt.

 • Via: Lobo Estepario
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: 6b+ (ED)
 • Dificultat obligada: 6b
 • Llargària: 85 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb espits i algun burí.
 • Material: 14 cintes exprés.
 • Orientació: Est
 • Valoració: ****

Aproximació:

Hem d’anar fins al refugi Vicenç Barbé. Des del refugi seguim cap a la Canal Ample, un cop passat el conjunt del Broc i el Setrill ens desviem cap a l’esquerra fins arribar a la vessant est de la Roca del Dumbo. La via s’enfila entre dues evidents canaletes.

La via:

Escalada de dos tirades completament equipada, encara que obligada, es nota que es va obrir per sota. El primer llarg és realment llarg i mantingut, amb el pas clau una mica abans d’arribar a la meitat. La segona tirada marxa cap a la dreta a buscar un còdol característic per encarar un bon mur; un cop superat aquest la paret perd empenta fins al cim.

Descens:

Desgrimpem uns metres pel vessant nord, prenem una canal de baixada que ens mena a un bosc. Anem creuant el bosc cap a l’est sense perdre alçada fins que arribem al vessant sud de l’Agulla Sense Nom i prenem el corriol que puja del refugi (marques grogues i blanques).

Potser també et pot interessar: