Clot de la Mònica Montserrat

El Kraken a la Pastereta

**** 29 juny, 2015

Bonica via de concepció esportiva, el Kraken aprofita la part central d’aquest llaminer escut que és la part superior del Serrat de la Pastereta.

Tres llargs entusiasmants regalen una escalada sobre placa amb tots els seus matisos, des d’equilibris amb la punta del peu fins a tibades que posen a prova el bon to dels bíceps. Orientada a ponent esdevé una bona alternativa quan cerquem ombra al matí.

 • Via: El Kraken
 • Zona: Montserrat – Clot de la Mònica
 • Dificultat: 6b (ED-)
 • Dificultat obligada: 6a
 • Llargària: 160 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via totalment equipada amb parabolts
 • Material: 14 cintes exprés
 • Orientació: Oest
 • Valoració: ****

Aproximació:

Aparqem al parking Nubiola a la Vinya Nova i enfilem la pista que porta cap a Collbató fins que trobem el camí que puja cap al Clot de la Mònica (marques blaves), al cap d’una estona es converteix en un corriol.

Seguim el corriol fins que trobem una desviació a mà dreta que ens porta a la cara oest de La Pastereta. Flanquegem cap a l’esquerra per sota de la via Diedre Bonington. Seguim fins que trobem un trencall que puja fins al peu de via amb alguna corda fixa al tram final.

La via:

La primera tirada la podem fer desencordats fins a la reunió en una còmoda feixa. El segon llarg és molt interessant, mantingut, tot i que de tant en tant trobem algun repòs, i més aviat tècnic. La tercera tirada és més senzilla, amb una panxeta a mig camí que li posa una mica de pebre; hi ha una reunió intermitja, però paga la pena continuar fins a la següent, al peu del mur final. El darrer llarg és atlètic, mantingut i sempre amb bona ganda. Tota la via està perfectament assegurada amb parabolts.

Descens:

Rapelem fins la R-3 i des d’allà anem a buscar la reunió de la Viatge Apatexe, 5 metres més a l’esquerra. Des d’aquesta amb un ràpel just de 60 arribem a l’esquerra de la feixa. Des d’allí desgrimpem a peu de via o anem a buscar la R-1. També podem baixar a peu, seguint la carena de la Petereta fins que anem a trobar el camí que baixa de Sant Joan; el prenem en direcció al Clot de la Mònica.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]