Gorros Montserrat

Jordi Ferret a la Gorra Frígia

*** 6 juliol, 2015
Actualització 31-7-2015. La via actualment es troba desequipada

La Jordi Ferret és de les darreres vies que s’han obert a la saturada Gorra Frígia. Enganxada a la popular Stromberg esdevé una còpia d’aquesta sense tant ferro, malgrat estigui completament equipada.

Repetint la via un es pregunta si calen aquests tipus d’itineraris. Massa aprop de la Stromberg i sobretot massa aprop de la clàssica Lobe-Serrano, a la que li treu sense manies tot l’espai que necessita.

  • Via: Jordi Ferret
  • Zona: Montserrat – Gorros
  • Dificultat: 6a+ (MD)
  • Dificultat obligada: V+
  • Llargària: 125 metres
  • Exposició: Baix
  • Compromís: baix
  • Material: 10 cintes exprés
  • Orientació: Nord
  • Valoració: ***

Aproximació

Per arribar fins la Gorra Frígia ho podem fer amb el funicular de Sant Joan, que sortint del monestir ens deixa a l’estació superior, des d’allí només hem de prendre el camí de Sant Jeroni. Un cop passada la Gorra prenem una canal que ens mena fins al peu de via, uns metres a la dreta de la Stromberg.

La via:

El primer llarg és el més interessant, una placa mantinguada en V grau, vertical i amb bona ganda tota l’estona. La segona tirada és més suau, fins que enfila una panxa just abans d’entrar a la reunió i que li dóna el grau. El tercer supera una panxeta i va a buscar la darrera reunió de la Stromberg, que farem servir si volem arribar al cim.

Descens:

La via és rapelable. També es pot baixar per la via Normal.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]