Gorros Montserrat

Millenium a la Gorra Frígia

*** 13 juliol, 2015

La Millenium és sens dubte la via més potent del Frigi, amb una arrencada absolutament contundent i un segon llarg de pura continuïtat, tot sobre roca de luxe. El vessant nord-oest gaudeix de bona ombra fins ben entrada la tarda, esdevenint el destí ideal quan vulguem fugir de la calor.

 • Via: Millenium
 • Zona: Montserrat – Gorros
 • Dificultat: 6c+ (ED)
 • Dificultat obligada: 6b
 • Llargària: 100 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts
 • Material: 12 cintes exprés
 • Orientació: Nord-oest
 • Valoració:***

Aproximació

Per arribar fins la Gorra Frígia ho podem fer amb el funicular de Sant Joan, que sortint del monestir ens deixa a l’estació superior, des d’allí només hem de prendre el camí de Sant Jeroni. Un cop passada la Gorra prenem una canal que anem remuntant fins al peu de via (dos parabolts sense xapa).

La via:

La via s’inicia amb una secció desplomada amb algun pas difícil de llegir (pas clau a l’alçada del 6è bolt). Continua vertical i mantinguda fins a la reunió, amb algun altre pas curiós. La segona tirada ataca un mur sensacional, mantingut i amb roca excel·lent. Quan la verticalitat afluixa marxem cap a la dreta creuant una taca groga característica per després seguir amunt fins la reunió. El tercer llarg té una panxa per guanyar el cim.

Descens:

Des de la segona reunió un ràpel de 55 metres fins al terra o bé per la baixada normal de Gorro.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]