Montserrat Vinya Nova

Bajo el Signo de Capricornio al Pollegó Oest

*** 19 juliol, 2015

Malgrat discórrer per un pany no gaire atractiu la Bajo el Signo de Capricornio encerta el millor recorregut.

Hi destaquen les tirades tercera i cinquena, dos llargs de placa sobre roca excel·lent. Ideal per una matinal quan cerquem ombra.

 • Via: Bajo el signo de Capricornio
 • Zona: Montserrat – Vinya Nova
 • Dificultat: 6a+ (MD+)
 • Dificultat obligada: 6a
 • Llargària:135 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb parabolts
 • Material: 8 cintes exprés i una baga
 • Orientació: Oest
 • Valoració: ***

Aproximació:

Deixarem el vehicle a l’aparcament inferior de la Vinya Nova. Des d’allí prenem un camí en direcció nord. El camí s’endinsa a un bosc fins que surt al Torrent del Pont. Avancem una mica pel torrent i al cap de poc veurem un corriol que surt a la dreta (fites i marques blanques). Seguim el corriol, que va guanyant alçada d’una manera agradable. Arribem a un trencall i enfilem direcció nord fins situar-nos a l’alçada del Pollegó oest. Prenem aleshores una canal ampla i força neta que ens deixa al peu del Pollegó passant pel peu de l’Aresta Ribas. Continuem cap amunt seguint un corriol poc marcat que voreja el vessant oest del Pollegó fins que arribem a una clariana on es troba el peu de via, uns metres a l’esquerra del peu de via de Los Mares del Sur.

La via:

Via completament equipada amb parabolts amb dos llargs clarament més interessants que la resta. Ràpida d’escalar i amb ombra fins aproximadament les dues, esdevé una bona opció per una matinal a l’ombra.

Descens:

Un ràpel de 60 metres fins a la R-2 i d’allà un altre al terra. També es pot rapelar de reunió a reunió.

[elfsight_instagram_feed id="1"]