Gorros Montserrat

Somni Etern a la Gorra Frígia

*** 9 Setembre, 2015

S ens dubte una de les grans oblidades de la transitada Gorra Frígia és aquesta preciosa Somni Etern. Via d’esperit esportiu, ofereix 4 boniques tirades de conglomerat excel·lent.

 • Via: Somni Etern
 • Zona: Montserrat – Gorros
 • Dificultat: 6b+ (ED-)
 • Dificultat obligada: 6a
 • Llargària: 100 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Molt equipada amb espits i burins rovellats però en bon estat
 • Material: 16 cintes.
 • Orientació: Nord-oest
 • Valoració:***

Aproximació:

Per arribar fins la Gorra Frígia ho podem fer amb el funicular de Sant Joan, que sortint del monestir ens deixa a l’estació superior, des d’allí només hem de prendre el camí de Sant Jeroni. Un cop passada la Gorra prenem una canal que ens mena a la paret. Primer passarem pel peu de via de la Stromberg i després de la Lobe-Serrano. Continuem canal amunt i passem una corrua d’expansions pertanyents a un projecte abandonat. La Somni Etern és la següent via, fàcil de reconèixer pel doble burí a peu de via.

La  via:

Amb un inici rabiós, la primera tirada és la més exigent, pura continuïtat. L’entrada a la reunió també és curiosa. La segona tirada concentra la dificultat en una panxa atlètica, que demana un cop de gas. El segon i el tercer llarg es poden empalmar sense problemes. La darrera tirada comença amb un altra panxa per després marxar cap a la dreta. Malgrat l’aspecte una mica rovellat de les expansions aquestes es troben en un estat prou correcte.

Descens:

Per la via Normal.