Camarasa La Noguera

Jopuma a Lo Puro

*** 13 setembre, 2015

A la sobre-explotada Agulla del Puro hi trobem aquesta senzilla ruta, que bé pot servir com a introducció a les vies de més d’una tirada.

Completament equipada amb parabolts, s’ha allargat per sota (originalment la via començava on ara hi ha la R-1) oferint un via de 2 llargs fraccionables i amb una dificultat molt moderada. Ombra assegurada fins a migdia.

 • Via: Jopuma
 • Zona: camarasa
 • Dificultat: V (D)
 • Dificultat obligada: IV+
 • Llargària: 70 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts
 • Material: 16 cintes.
 • Orientació: Oest
 • Valoració:***

Aproximació:

Circulem per la C-13 direcció Tremp. Un cop passat el poble de Camarasa, tot just abans de creuar el riu prenem un trencall a mà dreta. Seguim per la carretera circulant pel costat del riu fins que arribem a un pont i un hangar. Deixem el vehicle retrocedim uns metres fins trobar un corriol que puja directament a la base del Puro, la via comença a la dreta de l’Aventafocs (parabolts visibles).

La via:

Es tracta d’una via senzilla, perfecte com introducció a les vies de més d’una tirada. Totalment equipada amb parabolts molt junts al primer llarg. La via es pot fer amb dos tirades, tot i que trobarem dues reunions intermèdies més, permetent fraccionar els llargs. A Camarasa hi toca l’ombra fins ben entrat el migdia esdevenint un bon destí quan necessitem fugir del sol.

Descens:

Un ràpel de 58 metres pel vessant oest (Es pot fraccionar donat que totes les reunions són rapelables).

[elfsight_instagram_feed id="1"]