Montserrat Vinya Nova

Pere Segura a la Palleta

**** 20 setembre, 2015

Via  en placa engrescadora; totalment equipada obliga  a escalar entre xapes per gaudir de la millor roca de Montserrat, un conglomerat super compacte farcit de forats i cigrons a prova de bombes.

Sens dubte la Palleta és un dels destins més recomanables de la cara sud, on amb un mínim de planificació podem fer un bon grapat de metres sobre conglomerat de primera. Una combinació interessant és començar escalant la Pere Segura, rapelar, continuar per la Tomàquets i rematar la jugada amb la Tuaregs:  12 tirades equipades de primera qualitat!

 • Via: Pere Segura
 • Zona: Montserrat – Vinya Nova
 • Dificultat: 6b+ (ED-)
 • Dificultat obligada: 6a
 • Llargària: 130 metres
 • Exposició: Mitjà/Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada espits
 • Material: 14 cintes exprés
 • Orientació: Est
 • Valoració: ****

Aproximació:

Deixem el vehicle a la Vinya Nova  i prenem la pista que porta cap a Collbató. Passats un parell de revolts veurem una tanca metàl·lica a mà dreta i al cap de poc una porta d’obra. Tot just davant de la porta surt una nova pista a mà esquerra direcció als Pollegons. Seguirem la pista fins arribar a un torrent. Prenem el torrent  que puja amunt fins que i s’endinsa a la canal que formen la Palleta i el Pollegó est. Al cap d’una estona trobarem unes cordes fixes que ens permeten arribar a la base de la paret. La via comença a l’alçada d’una placa commemorativa. 45 minuts aproximadament.

La via:

La via s’inicia a l’alçada d’una placa commemorativa; els primers metres són rabiosos. A mitja tirada enfilem una fissura més fàcil, quan s’acaba marxem a esquerres fins atènyer la reunió. La segona tirada és més fàcil, amb un bombo a la meitat que li dona el grau. El tercer comença amb un petit extraplom i després de seguida afluixa.

Descens:

Anem a buscar la reunió cimera de la Tuaregs i rapelem fins la segona reunió de la via Tuaregs (35 metres) i d’aquesta al terra (60 metres).

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]