Agulles Montserrat

Aresta Brucs de la savina Inferior

*** 16 Novembre, 2015

Agulles es caracteritza, entre altres coses per les seves Arestes Brucs. Vies totes elles encarades al sud, aprofitant a la perfecció la morfologia del monòlits de la regió normalment més amables a la banda de migjorn.

La majoria d’aquestes vies foren obertes a finals dels anys 50 per Joan Cerdà, acompanyat molts cops per en  Jordi Riera. Generalment es tractava de vies exposades, clar exponent d’un estil d’escalada característic de Montserrat, on mana el gest.

Amb el temps poques línies han resistit el pas dels escaladors, que han anat domesticant-les metòdicament a base d’expansions, fent-les més segures i arrabassant de pas l’essència de les mateixes.

 • Via: Aresta Brucs
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: 6a (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 45 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb burins, espits i parabolts
 • Material: 6 cintes
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Deixem el vehicle a Can Massana i prenem la pista que ens porta fins al Coll de Guirló. Un cop arribem al Coll caminem uns quants metres més en direcció a la muntanya i prenem un corriol a mà dreta. Aquest corriol porta fins al Pas de la Portella. Un cop passem la Portella ens desviem direcció nord i de seguida veurem el vessant sud de l’Agulla. La via comença aprop del coll.

La via

La via es troba totalment equipada, només haurem de menester les cintes exprés. Típica Aresta Brucs, de presa petita i escalada més aviat de peus. La segona tirada la podem enfilar per la variant de 6a o bé anar un pèl més a la dreta (V+). Es pot fer en una sola tirada.

Descens:

Rapelem per la mateixa via.