Collbató

Reincidents a la Codolosa

** 29 Novembre, 2015

Al saturat pany de la Codolosa encara hi trobem algun recorregut prou digne. És el cas d’aquesta Reincidents, modest itinerari que encerta un traçat interessant i ben trobat.

De dificultat molt moderada i roca excel·lent, hi destaca l’equipament, del tot encertat per les característiques de la via. És una línia que bé pot servir per foguejar-se a escalar lluny de les assegurances amb unes dificultats del tot raonables.

 • Via: Reincidents
 • Zona: Montserrat – Paret de la Codolosa
 • Dificultat: IV+ (D-)
 • Dificultat obligada: IV+
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 85 metres
 • Equipament: Via equipada
 • Material: 6 cintes, Camalot #1 per reforçar la segona reunió, opcionalment algun tricam
 • Orientació: Sud
 • Valoració:**

Aproximació:

Anant amb cotxe cap a les coves de Salnitre (Collbató) deixem el vehicle a l’aparcament de la zona d’esbarjo “la Salut”. La paret ens queda just davant, formant un amfiteatre.  Hem de prendre el Torrent de La Font Seca i seguir-lo fins que ens desviem per un corriol que ens deixa al peu de via. 10 minuts.

La via:

La via s’inicia a l’esquerra de l’Alimera (dos primers espits visibles). El primer llarg puja per una mena d’esperó poc definit que de seguida perd empenta. La segona tirada és prou interessant. Enfilem una mena de projecte de xemeneia que de seguida abandonem per enfilar-nos a una placa de roca excel·lent. L’escalada esdevé del tot plaent, amb bons agafadors. La segona reunió caldrà reforçar-la donat que només hi ha un clau. Des d’aquesta amb una senzilla grimpada acabem l’ascensió.

Descens:

Anem a buscar els ràpels de l’Alimera.

Potser també et pot interessar: