Agulles Montserrat

Iroquesos a l’Agulla Manolito García

*** 16 Desembre, 2015

L‘Agulla Manolito García es troba a la part alta de la banda de ponent de la Canal Ampla, encabida discretament entre l’Ou de Colom i la Torta; potser per aquest motiu passa desapercebuda a les mirades neòfites.

El cert és però, que el vessant est té prou entitat com per esdevenir objectiu de l’escalador àvid de bon conglomerat. I és pel vell mig d’aquest vessant per on s’enfila l’agradable Iroquesos. Amb el segell “Indi”, ens ofereix 3 tirades equipades generosament i amb una bona feina de sanejament. Perfecte pel gaudi sense estrès mentre delectem l’ànima amb les magnífiques vistes cap a la banda de llevant.

 • Via: Iroquesos
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: 6a+ (MD-)
 • Dificultat obligada: V/Ae
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 75 metres
 • Equipament: Via totalment equipada amb parabolts
 • Material: 10 cintes
 • Orientació: Est
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Can Massana en dirigim al refugi Vicenç Barbé. Un cop al refugi prenem la Canal Ampla direcció al Portell Estret. A l’alçada del Dumbo anem a buscar la seva vessant est, que resseguim vers el nord. Un cop aquesta s’acaba pugem pel bosc i en un parell de minuts arribem al peu de la cara est de l’Agulla. La via comença al costat d’un gran pi característic.

La via:

Les tres primeres expansions , que la ressenya original marcava d’Ae es fan bé en lliure (6a+). És un tram curtet però bonic d’escalada tècnica sobre petits cigrons i bon joc de peus. Quan sortim  de la tercera xapa la tirada perd empenta progressivament fins la còmoda primera reunió.

La segona tirada també és bonica, mantinguda en V grau amb un passet més picant a mig llarg.

La darrera és l’excusa per arribar al cim. No obstant abans de petjar-lo trobarem una petita panxa divertida i fàcil de superar.

Descens:

Ràpel curt des d’una savina vers el vessant oest.