Agulles Montserrat

Dels Dijous a l’Agulla Alta de la Miranda

*** 20 Desembre, 2015

Hi ha una categoria d’agulles a Montserrat del tot especials: són les agulles disimulades. És un tipus de monòlit que només un montserratí avesat pot distingir i situar.

L’Agulla Alta de la Miranda sens dubte pertany a aquest grup. D’una entitat prou eloqüent  resta discretament amagada al capdamunt de la Canal de l’Ou, tot just al sud de la Triroca.

És des del cimall de l’Ou de Colom on tenim una millor visió del vessant sud, amb el seu característic merlet sobredimensionat, marca d’identitat inconfusible. La via dels Dijous és una ruta moderna, que comença a la banda oposada de la clàssica Bages, i després de petjar el merlet esmentat anteriorment marxa per la banda est trobant el pas fins al cim.

 • Via: Dels Dijous
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: V+ (MD)
 • Dificultat obligada: V
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 50 metres
 • Equipament: Via totalment equipada amb espits
 • Material: 6 cintes
 • Orientació: Sud-est
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Can Massana en dirigim al refugi Vicenç Barbé. Un cop al refugi prenem la Canal Ampla fins al Portell Estret; des del Portell prenem el corriol que fa la ruta alta d’Agulles cap a l’oest. De seguida passarem pel peu de la Torta, des d’aquí hem d’anar a buscar la Canal que formen l’Agulla Manolito Gracía i l’Agulla Alta. La nostra via comença a la part baixa de la canal (espits visibles).

La via:

Via completament equipada amb espits. Els primers metres els superem amb l’ajut d’una alsina. De seguida muntem la primera reunió sobre el merlet característic.

La segona tirada marxa cap a la dreta tot just encintar el primer espit, no seguiu rectes cap a un clau. Continuem resseguint un llavi evident fins que trobem el punt més dèbil per superar-lo encarant una placa vertical que als pocs metres perd empenta i de seguida ens deixa al cim de l’agulla.

Descens:

Ràpel curt pel vessant nord-est.