Frares Encantats Montserrat

Via Normal de l’Ànec

*** 20 Gener, 2016

Molt semblant a la Sensenom, la Normal de l’Ànec també coneguda com GAM, guanya el cim d’aquesta agulla aprofitant la rampada vessant sud; una grimpada senzilla però plena de lògica oberta a la dècada dels 40.

Seria una via ideal per iniciar-se en l’escalada clàssica montserratina si no fos perquè actualment  es troba equipada amb parabolts, esborrant d’aquesta manera qualsevol semblança amb el que havia estat antuvi i convertint-la en una més de les moltes vies prefabricades que trobem escampades pel massís.

 • Via: Normal o GAM
 • Zona: Montserrat – Frares Encantats
 • Dificultat: IV (D)
 • Dificultat obligada: IV
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 70 metres
 • Equipament: Via equipada amb parabolts
 • Material: 6 cintes
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Can Massana en dirigim al refugi Vicenç Barbé. Un cop al refugi prenem la Canal Ampla, tot just abans d’arribar al portell Estret i un cop passada l’Agulla Sensenom, trobarem la rampa per on s’enfila la nostra via.

La via:

Completament equipada, la via no té pèrdua. Hem de grimpar des de la base del vessant sud fins arribar a un replà on es munta la primera reunió (en trobarem una abans que no cal fer). La segona tirada és més interessant amb el pas més complicat abans d’arribar al cim, un moviment de IV grau molt elegant que antigament es protegia clavant al llavi.

Descens:

Ràpel curt pel vessant nord i prendre la canal del vessant est fins al peu de via.