Ecos Montserrat

Aresta Brucs de la Cajoleta

*** 25 Gener, 2016

A la part baixa de la Canal del Migdia, talment com el sentinella custodi dels Plecs de llibre, la Cajoleta s’alça dissimulada.

Amb un vessant sud característic, tombat a la base i més trempat a mida que ens acostem al cimall, l’Aresta Brucs esdevé una ruta 100% lògica, resseguint tota la banda sud per finalment esquivar la bola somital per la banda de llevant.

Es tracta d’un itinerari senzill, més grimpada que escalada, apte per portar-hi neòfits encuriosits per la vertical. Endemés la via va ser re-equipada com a Via Blava, deixant-la completament equipada.

 • Via: Aresta Brucs
 • Zona: Montserrat – Ecos
 • Dificultat: IV+ (D)
 • Dificultat obligada: IV
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 120 metres
 • Equipament: Via equipada
 • Material: 7 cintes
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Deixem el vehicle a l’inici del camí dels Francesos (passat el restaurant de la Vinya Nova). Enfilem l’esmentat camí fins arribar al Coll del Mosset, des d’on tenim una excel·lent panoràmica de la cajoleta, els Plecs i el Montgrós. Prenem un corriol que baixa a la canal del Migdia. Un cop a la canal la creuem i anem a buscar la base de la cara sud de la  Cajoleta.

La via:

La via s’inicia a la base del vessant sud (marca blava). La primera reunió la fem al costat d’una savina.

La segona tirada es pot dividir en dos. El darrer llarg és el més interessant, amb cert ambient i molt ben assegurat.

Per repetir la via només calen 7 cintes.

Descens:

Acabem d’arribar al cimall del monòlit i busquem una instal·lació de ràpel al vessant nord-oest. Des del coll fem una petita grimpada que ens situarà en un llom. Anem a buscar unes fites que ens duen cap a la Canal dels Plecs, que prenem per retornar a la Canal Ampla.