Ecos Montserrat

Francesc Casanovas als Plecs de Llibre

*** 1 Febrer, 2016

La Francesc Casanovas és la via d’oferta dels Plecs, grau moderat, roca de primera i sobretot, ben equipada, res a veure amb les seves veïnes.

La via és agradable, un segon llarg molt bo de típica finura montserratina, contrasta amb un cinquè del tot forçat, intentant no trepitjar massa l’Aresta del Sol. L’ascensió pot acabar al cim del Plec d’en Manolo o continuar amb un parell de tirades més fins al capdamunt del Montgròs.

 • Via: Francesc Casanovas
 • Zona: Montserrat – Ecos
 • Dificultat: V+ (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 250 metres
 • Equipament: Via equipada
 • Material: 12 cintes
 • Orientació: Sud
 • Valoració:***

Aproximació:

Deixem el vehicle a l’inici del camí dels Francesos (passat el restaurant de la Vinya Nova). Enfilem l’esmentat camí fins arribar al Coll del Mosset, des d’on tenim una exel·lent panoràmica dels Plecs i el Montgrós. Prenem un corriol que baixa a la canal del Migdia. La seguim direcció nord fins arribar a la canal que baixa dels Plecs (la primera després de la Cajoleta). La remuntem fins al mateix peu de via.

La via:

La via té dues parts ben diferenciades, la primera a la banda esquerra dels Plecs i la segona al mateix Montgròs. L’initerari es troba completament equipat amb espits; a la part del Montgròs i trobarem alguna burinada cosa que fa pensar que aquest tram ja era obert d’antuvi.

Hi destaca per bonica la segona tirada, mantinguda i tècnica.

El tercer llarg té un sol pas de V+ per superar una panxa.

La quarta reunió és compartida amb l’Aresta del Sol, via que s’obrí abans i roman des-equipada. És per això que la cinquena tirada resulta bastant forçada, donat que intenta evitar tirar-se damunt de l’esmentada via anant a buscar el buit sense solta ni volta.

Un cop al cim del Plec d’en Manolo anem a buscar el coll amb el Montgròs. Aquests darrers llargs es poden fer tranquil·lament a l’ensamble.

Descens:

Si arribem al cim del Montgrós anem a buscar el camí de la Normal per anar a buscar la Canal del Migdia (marques grogues). Si baixem des de la R5 continuem vers l’oest fins arribar a una alzina amb bagues des d’on rapelem. Continuem cap al sud primer i cap a l’est després (fites) fins atènyer la canal dels Plecs.

Potser també et pot interessar: