Agulles Montserrat

Aresta Brucs del Senatxo

**** 15 març, 2016

D’una bellesa primaria, l’Aresta Brucs del Senatxo esdevé per dret propi una de les petites joies poc transitades que trobem escampades per la geografia Montserratina.

Atrevida i audaç només serà apreciada en la seva justa mesura per aquelles ànimes enfiladisses que saben veure la bellesa no en els números sinó en la senzillesa d’allò que s’endevina lògic, sincer. Difícil de protegir malgrat els seus pocs més de vint metres, demanarà tota la nostra atenció alhora que deixem els dubtes peu de via.

 • Via: Aresta Brucs
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: V+ (MD+)
 • Dificultat obligada: V+
 • Exposició: Alt
 • Compromís: Alt
 • Llargària: 25 metres
 • Equipament: Via pràcticament desequipada
 • Material: 4 cintes, Camalot #0.5, #0.75 i #1
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ****

Aproximació:

Després de deixar el cotxe a Can Maçana hem de prendre la pista que ens porta fins al Coll de Guirló. Un cop arribem al Coll caminem uns quan metres més en direcció a la muntanya i prenem un corriol a mà dreta. Aquest corriol porta fins al Pas de la Portella. Un cop passem la Portella prenem el corriol a mà esquerra. Seguim les marques vermelles fins que trobem unes cordes fixes. Un cop superades continuem recta amunt per la canal fins passar l’Agulla del Capdamunt, a pocs metres tenim el Senatxo.

La via:

La via s’inicia a la vertical de una llastra característica. L’escalada es va afinant a mida que anem enfilant-nos. Arribem a una petita fissura que permet emplaçar-hi un bon friend o tascó, val la pena entretenir-s’hi ja que tot seguit ve el pas clau.

Un cop haguem guanyat el llavi horitzontal trobarem bons emplaçaments pels flotants. Flanquegem el llavi cap a l’esquerra per trobar el pas més dèbil, just a la part final de la vira i d’allí fàcil fins al cim.

Descens:

Curt ràpel pel vessant sud.

[elfsight_instagram_feed id="1"]