Agulles Montserrat

Aresta Brucs de la Peluda

*** 28 Març, 2016

Com la majoria d’Agulles que conformen el Serrat de Ponent la Peluda té una contundent cara oest que contrasta amb l’amabilitat de la seva Aresta Brucs.

Gens complicada posseeix l’al·licient d’estar molt poc tocada, conservant la seva naturalesa original. Amb dues cintes en tindrem prou per gaudir de l’Aresta i el magnífic ambient que l’envolta.

 • Via: Aresta Brucs
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: IV (D)
 • Dificultat obligada: IV
 • Exposició: Alt
 • Compromís: Mitjà
 • Llargària: 45 metres
 • Equipament: Via poc equipada amb 3 burins
 • Material: 2 cintes
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Després de deixar el cotxe a Can Maçana hem de prendre la pista que ens porta fins al Coll de Guirló. Un cop arribem al Coll caminem uns quan metres més en direcció a la muntanya i prenem un corriol a mà dreta. Aquest corriol porta fins al Pas de la Portella. Un cop passem la Portella prenem el corriol a mà esquerra. Seguim les marques vermelles fins que trobem una corda fixa. Un cop superada prenem la canal que ens queda a mà esquerra. L’Aresta Brucs de la Peluda comença a la mateixa canal.

La via:

La via s’inicia  la mateixa canal. Hem d’anar a buscar l’Aresta, al principi prou vertical, però que de seguida perd empenta. A l’alçada d’un ull característic hi trobarem una reunió que podem muntar per allargar l’escalada. La segona tirada és una senzilla grimpada fins al cim.

Descens:

Ràpel pel vessant est.