La Noguera Montroig

Heroes del Silencio a la Pala del Coll

*** 3 abril, 2016

Segurament es tracta d’una de les vies més repetides de la Pala del Coll; roca de primera, mantinguda i totalment equipada en són sens dubte els principals motius. Agradable i ràpida de fer és la cirereta del pastís per arrodonir una jornada d’escalada a l’agraït Montroig.

 • Via: Heroes del Silencio
 • Zona: Montroig – Pala del Coll
 • Dificultat: 6b (MD+)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 85 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Totalment equipada amb parabolts i algun clau, rapelable
 • Material: 12 cintes
 • Orientació: Sud-est
 • Valoració: ***

Aproximació:

Sortim de Balaguer per la carretera C-12 com si anéssim a Àger. Quan arribem a l’alçada del Monestir d’Avellanes trenquem a la dreta direcció Vilanova de la Sal. Creuem Vilanova i prenem una pista en direcció Montalegre. Seguim la pista uns 4,5 km fins que arribem a una cruïlla de tres camins. Hem de prendre el de més a la dreta (direcció Montalegre). Seguim per aquesta pista, cada cop en més mal estat. Si anem amb turisme arribarem a un revolt molt tancat on podrem aparcar. A partir d’aquest punt hem de seguir la pista, passant per sota de la Pala Alta fins que arribem al Coll de Porta (possible arribar-hi amb vehicle). Des d’aquest punt seguim caminant per un corriol fressat i de seguida fins a l’alçada del peu de via. “H” visible.

La via:

La via comença entre dues vies esportives (la nostra hi té gravada la lletra H). Alerta al primer llarg a flanquejar a l’esquerra per entrar a la reunió i no seguir recte a caçar un clau.

Tota la via es sostinguda i totes les tirades tenen el seu encant. Potser la més bonica és la darrera.

Molt ràpida, preveure combinar amb alguna altre per no quedar-nos amb ganes de més.

Descens:

Prenem el corriol que surt del final de via i baixa en pocs minuts fins al Coll de Porta.

[elfsight_instagram_feed id="1"]