Agulles Montserrat

Aresta Brucs dels Merlets

*** 10 abril, 2016

Curta i poc transitada l’Aresta Brucs dels Merlets és una escalada força interessant. Contràriament al que ha passat amb les seves veïnes, domesticades a cop d’expansió, aquesta conserva bona part de la seva essència.

Una primera tirada amb certa exposició mena al peu de la bola somital, que es supera aprofitant una fissura de roca menys consistent del que ens agradaria. Sens dubte una petita aventura per esperits romàntics.

 • Via: Aresta Brucs
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: V+ (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Exposició: Alt
 • Compromís: Mitjà
 • Llargària: 45 metres
 • Equipament: Via poc equipada amb 3 burins. És convenient reforçar la reunió
 • Material: 5 cintes, tricams negre, rosa i blau. Camalot #1 i #0.75
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Després de deixar el cotxe a Can Maçana hem de prendre la pista que ens porta fins al Coll de Guirló. Un cop arribem al Coll caminem uns quan metres més en direcció a la muntanya i prenem un corriol a mà dreta. Aquest corriol porta fins al Pas de la Portella. Un cop passem la Portella prenem el corriol a mà esquerra. Continuem vers les Savines i un cop a l’alçada de la cara est d’aquestes creuem el bosc fins al peu de via. Espit visible una mica alt.

La via:

Com moltes vies d’Agulles els primers metres són ombrívols, amb verdet i en aquest cas prou fins. Fins arribar a la primera reunió trobarem tres expansions; aquesta és recomanable reforçar-la (expansió + pont de roca).

La segona tirada enfila una fissura amb un inici un xic plomat i amb roca delicada que haurem de protegir. Nosaltres vam assegurar-ho amb tricams, però segurament amb tascons quedaria millor.

Descens:

Curta desgrimpada pel vessant nord-est.

[elfsight_instagram_feed id="1"]