Agulles Montserrat

Aresta Brucs de la Boteruda

*** 23 abril, 2016

La Boteruda és la tercera Agulla d’aquesta mena de carena en miniatura que conforma juntament amb els Merlets i el Gep Llarg. Com totes elles, i no podia ser d’altre manera, posseeix una deliciosa Aresta Brucs, breu, fàcil però no per això menys interessant. En aquest cas endemés hi acompanya una roca de primera i un equipament que res té a veure a com fou oberta, esdevenint un itinerari recomanable per neòfits.

 • Via: Aresta Brucs
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: V (D)
 • Dificultat obligada: V
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 50 metres
 • Equipament: Totalment equipada
 • Material: 4 cintes
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Després de deixar el cotxe a Can Maçana hem de prendre la pista que ens porta fins al Coll de Guirló. Un cop arribem al Coll caminem uns quan metres més en direcció a la muntanya i prenem un corriol a mà dreta. Aquest corriol porta fins al Pas de la Portella. Un cop passem la Portella prenem el corriol a mà esquerra. Continuem vers les Savines i un cop a l’alçada de la cara est d’aquestes creuem el bosc, passant pel peu dels Merlets, el Gep Llarg i finalment el nostre objectiu.

La via:

Deliciós itinerari, fàcil, molt assegurat i sobre roca exel·lent. El pas clau el trobarem a la sortida de la reunió, un pas de V per encintar l’expansió.

La reunió cimera la fem en una alzina.

Descens:

Un ràpel de 5 metres pel vessant nord.

[elfsight_instagram_feed id="1"]