La Noguera Montroig

Indis de Ponent al Sòcol del Montroig

*** 1 maig, 2016

El Sòcol del Montroig passa pràcticament desapercebut malgrat la seva gens menyspreable alçada. D’aspecte més aviat lúgubre i tallat per un parell de feixes que li treuen continuïtat i ambient, hi trobem poques línies obertes que s’atreveixin a atènyer la gran feixa que la separa de la contundent Paret dels Sostres.

Si deixem de banda els prejudicis que pugui generar aquesta primera impressió gaudirem a Indis de Ponent d’una escalada prou interessant. Aquesta aprofita àvidament les possibilitats de la paret, bàsicament diedres i fissures, per dibuixar una línia de tall clàssic, semi-equipada i força agraïda a l’hora de completar la protecció.

 • Via: Indis de Ponent
 • Zona: Montroig – El Sòcol
 • Dificultat: 6a (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 175 metres
 • Exposició: Mitjà/Baix
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Semi-equipada amb parabolts
 • Material: 12 cintes, joc de tascons, joc de Camalots del #0.4 al #2
 • Orientació: Sud-est
 • Valoració: ***

Aproximació:

Un cop passat el poble de Camarasa direcció Tremp creuem el Segre i de seguida trobem una esplanada per estacionar; no ho fem en aquesta, continuem uns pocs metres i trobarem una segona, aquesta és la bona. Continuem a peu creuant la carretera i pujant amb certa intuïció fins a peu de via.

La via:

Via bàsicament de fissures i diedres, amb un tramet de placa a la tercera tirada. Podrem augmentar la protecció fixe a discreció mercès a la quantitat de fissura que anirem trobant durant pràcticament tot el recorregut. La roca ha estat sanejada, tot i així a l’inici de la segona tirada trobem roca delicada, compensada amb una bona dosi de parabolts del 8. El darrers metres de l’última tirada passarem de puntetes per la dreta d’un gran bloc que el dia que caigui anirà a petar directe a la carretera.

Totes les reunions són còmodes. Ens podem escapar per la feixa on es troba la primera reunió i per la cinquena.

Descens:

Seguim un corriol cap al sud fins arribar a la banda nord de la gran canal.  Descendim per la banda esquerra d’aquesta (mirant a la carretera) fins que trobem una instal·lació de ràpel. Fem un ràpel de 60 metres que ens deixa al peu de l’esmentada canal i continuem per tarteres fins al vehicle.

[elfsight_instagram_feed id="1"]