Aeri Montserrat

Cristina Gómez García a la Paret de l’Aeri

*** 4 Setembre, 2016

Polèmica en el seu dia i amb un restyling per part dels seus equipadors, la Cristina G. G. s’enfila encaixada entre la Easy Rider i la Fragel intentant trobar l’espai lliure vacant. Els dos primers llargs són molt bons. No obstant no podem dir el mateix de la resta, quan la lògica ens duu cap a una banda i la via s’encaparra en anar cap a la contraria… Et tot cas, si volem evitar sortir-nos del itinerari cal seguir les xapes grises.

La via és ràpida i la roca prou bona, es troba completament equipada i tenim ombra a l’estiu a partir de les 13 hores.

 • Via: Cristina Gómez García
 • Zona: Montserrat – Paret de l’Aeri
 • Dificultat: 6b+ (ED-)
 • Dificultat obligada: 6a
 • Llargària: 290 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Mitjà/baix
 • Equipament: Via equipada amb parabolts i espits.
 • Material: 16 cintes exprés i un estrep
 • Orientació: Nord-est
 • Valoració: ***

Aproximació:

Deixem el vehicle a l’aparcament del Refugi de Santa Cecília i prenem el camí de l’Arrel direcció al Monestir fins la canal de l’Aeri. La remuntem fins arribar al final, on comença la via, per una marcada fissura.

La via:

Escalada bàsicament en placa, on hi destaca el primer llarg, tècnic i el segon, amb roca de primera. Després es qüestió d’anar seguint les xapes grises. Als trams d’artificial les assegurances estan força properes. Ràpida i amb ombra a partir de les 13:00 hores.

Descens:

Acabem d’arribar al cim  i des d’allí anem a buscar la Canal de Sant Jeroni.

Potser també et pot interessar: