Montserrat Vinya Nova

Crispín a la Paret del Pont

*** 3 Octubre, 2016

La Paret del Pont esdevé un bon recurs per quan vulguem una matinal a l’ombra. Amb una aproximació relativament curta, un bon grapat d’itineraris i el típic rocam del vessant sud, es pot combinar més d’una via abans que comenci a tocar-hi el sol.

La Crispín és la darrera via abans d’arribar al característic diedre de la banda esquerra de la paret. Hi trobarem una escalada elegant, sempre amb un cantell a mà i amb les assegurances justes per considerar-la equipada. No us perdeu el darrer llarg, un mur de forats senzillament esplèndid.

 • Via: Crispín
 • Zona: Montserrat – Vinya Nova
 • Dificultat: 6a+ (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 85 metres
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb espits i un clau.
 • Material: 7 cintes exprés.
 • Orientació: Oest
 • Valoració: ***

Aproximació:

Deixarem el vehicle a l’aparcament Joan Nubiola de la Vinya Nova. Des d’allí prenem un camí en direcció nord. El camí s’endinsa a un bosc fins que surt al Torrent del Pont. Avancem una mica pel torrent i al cap de poc veurem un corriol que surt a la dreta (fites i marques blanques). Seguim el corriol, que va guanyant alçada d’una manera agradable. Arribem a un trencall i enfilem direcció nord fins passada l’Agulla Jordi Solé. Una mica més amunt surt una fresa que ens mena a la banda dreta de la paret. La nostra via comença tot just a l’altre extrem.

La via:

La via es troba totalment equipada amb espits, tot i que aquests no estan a tocar, excepte la darrera tirada. Cal estar atent al primer llarg de no saltar-nos la reunió, que queda bastant a l’esquerra.

Descens:

Des del final del darrer llarg flanquegem a la dreta per anar a buscar la reunió de la Digeridoo. Des d’aquesta fem un ràpel de 60 metres justo fins al terra (es pot fraccionar al gust).