Montserrat Vinya Nova

Didgeridoo a la Paret del Pont

*** 10 Octubre, 2016

Just a la dreta de la bonica Crispín trobem la també molt recomanable Didgeridoo. Totalment equipada i amb roca de primera, hi trobarem una escalada força similar a a  la seva veïna, on hi destaca el mur final, de traca i mocador.

 • Via: Didgeridoo
 • Zona: Montserrat – Vinya Nova
 • Dificultat: 6b+ (MD+)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 85 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts.
 • Material: 7 cintes exprés.
 • Orientació: Oest
 • Valoració: ***

Aproximació:

Deixarem el vehicle a l’aparcament Joan Nubiola de la Vinya Nova. Des d’allí prenem un camí en direcció nord. El camí s’endinsa a un bosc fins que surt al Torrent del Pont. Avancem una mica pel torrent i al cap de poc veurem un corriol que surt a la dreta (fites i marques blanques). Seguim el corriol, que va guanyant alçada d’una manera agradable. Arribem a un trencall i enfilem direcció nord fins passada l’Agulla Jordi Solé. Una mica més amunt surt una fresa que ens mena a la banda dreta de la paret. La nostra via comença tot just a l’altre extrem (segona via per l’esquerra).

La via:

La via es troba totalment equipada amb parabolts, tot i que aquests no estan a tocar, excepte la darrera tirada. La via va agafant empenta a mida que ens elevem, fins arribar a l’elegant darrer llarg: un llaminer mur de forats.

Descens:

Un ràpel de 60 metres justo fins al terra (es pot fraccionar al gust).