Montserrat Vinya Nova

Little Bighorn a la Roca Gris

**** 18 Octubre, 2016

Via bàsicament de fissures, la Little Bighorn és una proposta força interessant. Amb un tercer llarg contundent per vertical i mantingut, hi trobarem un rocam excel·lent,  a excepció feta de la segona tirada, pur tràmit. La via es troba força equipada, tot i que emplaçarem alguna peça. Si sortim per la darrera tirada de la Tarantel·la tindrem una via de fissures de cap a peus. Recomanable.

 • Via: Little Bighorn
 • Zona: Montserrat – Vinya Nova
 • Dificultat: 6c/Ae (ED-)
 • Dificultat obligada: 6a/Ae
 • Llargària: 175 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Pràcticament equipada
 • Material: 20 cintes, tascons mitjans i joc d’aliens
 • Orientació: Est
 • Valoració: ****

Aproximació:

Deixarem el vehicle a l’aparcament inferior de la Vinya Nova. Des d’allí prenem un camí en direcció nord. El camí s’endinsa a un bosc fins que surt al Torrent del Pont. Avancem una mica pel torrent i al cap de poc veurem un corriol que surt a la dreta (fites i marques blanques). Seguim el corriol, que va guanyant alçada d’una manera agradable. Arribem a un trencall i enfilem direcció nord.

Passarem pel peu del Pollegó de la Vinya Nova. Continuem fins arribar a la base de la Roca Gris. Ara prenem la canal que baixa entre la Roca Gris i el Pollegó Oest i seguim uns metres fins que localitzem una primera corrua de parabolts pertanyents a la via Mickey Mouse. La nostra comença uns metres més amunt per una fissura d’aspecte poc engrescador, si ens hi fixem veurem un pont de roca.

La via:

Totes les tirades són bones menys la segona. El peu de via costa una mica de situar, però si ens hi fixem veurem un pont de roca. El tercer llarg és 5 estrelles, mantingut i potent. El quart tampoc es queda curt, un cop superada la panxa s’ha de posar una mica de morro i tirar amunt: hi ha canto!!

Descens:

Des del final de la via caminem en direcció nord per anar a buscar el sistema de ràpels de la via Urquiza-Olmo.