Montserrat Vinya Nova

Urquiza-Olmo als Plecs de la Vinya Nova

*** 23 Octubre, 2016

Via assequible, la Urquiza-Olmo és un recorregut que ressegueix unes plaques de roca de qualitat que van perdent empenta a mida que guanyen alçada. Completament equipada amb parabolts és a més a més la ruta normal de baixada de les vies que acaben al cim de la Roca Gris.

 • Via: Urquiza-Olmo
 • Zona: Montserrat – Vinya Nova
 • Dificultat: V (D+)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 130 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada
 • Material: 8 cintes
 • Orientació: Est
 • Valoració: ***

Aproximació:

Deixarem el vehicle a l’aparcament inferior de la Vinya Nova. Des d’allí prenem un camí en direcció nord. El camí s’endinsa a un bosc fins que surt al Torrent del Pont. Avancem una mica pel torrent i al cap de poc veurem un corriol que surt a la dreta (fites i marques blanques). Seguim el corriol, que va guanyant alçada d’una manera agradable. Arribem a un trencall i enfilem direcció nord.

Passarem pel peu del Pollegó de la Vinya Nova. Continuem fins arribar a la base de la Roca Gris. Ara prenem la canal que baixa entre la Roca Gris i el Pollegó Oest i seguim la canal aproximadament un centenar de metres. La via comença a un pedestal arbrat, des d’on localitzarem la R0, que no cal fer.

La via:

Via molt assequible trobarem les majors dificultats els primers metres, on la placa és més dreta, però sempre amb bona ganda. A mida que anem guanyant metres la dificultat baixa.

Descens:

rapelant la via en tres ràpels de 40,40 i 50.