Agulles Montserrat

Aresta Brucs de l’Agulla del Capdamunt

*** 1 Novembre, 2016

Com la majoria de monòlits de la regió d’Agulles la del Capdamunt té la seva respectiva Aresta Brucs, oberta també com la majoria, per en Joan Cerdà i companyia. Es tracta d’una escalada breu, però no per això mancada de bellesa, amb una segona tirada curta però bonica. És perfecta per encadenar-la amb altres Arestes Brucs venint del Pas de la Portella per arribar al final del Serrat de Ponent.

Llàstima però, que també com la majoria d’Arestes hagi estat matusserament re-equipada, traient-li tot el compromís que deuria tenir d’antuvi i buidant-li definitivament l’ànima… I és que no n’aprendrem mai.

 • Via: Variant directa de l’Aresta Brucs
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: V (D)
 • Dificultat obligada: V
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 40 metres
 • Equipament: Via equipada
 • Material: 4 cintes
 • Orientació: Sud
 • Valoració:***

Aproximació:

Després de deixar el cotxe a Can Massana hem de prendre la pista que ens porta fins al Coll de Guirló. Un cop arribem al Coll caminem uns quan metres més en direcció a la muntanya i prenem un corriol a mà dreta. Aquest corriol porta fins al Pas de la Portella. Un cop passem la Portella prenem el corriol a mà esquerra. Seguim les marques vermelles fins que trobem unes cordes fixes. Un cop superades pugem una mica més fins al peu de l’Agulla.

La via:

Una primera tirada rampada ens mena al peu del mur de la bola somital. La segona tirada ataca aquest mur, amb uns metres força drets i bonics, que de seguida perden empenta fins petjar el cim.

Descens:

Ràpel per la cara est.