Malanyeu

Via dels Senzills a la Paret del Devessó

*** 17 Novembre, 2016

La dels Senzills és segurament una de les vies més repetides de la matxucada Paret del Devessó. Amb un traçat força engrescador, aprofita àvidament el calcari de primera qualitat que ofereix aquest singular frontis. Totalment equipada, hi trobarem una escalada ràpida, amb passatges interessants a totes les tirades. Sens dubte una opció recomanable quan no tinguem ganes de complicar-nos la vida.

 • Via: Dels Senzills
 • Zona: Malanyeu
 • Dificultat: 6a (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 115 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb parabolts, algun pont de roca i claus.
 • Material: 11 cintes exprés
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Un cop arribem a Malanyeu aparquem el vehicle al costat d’un camp de futbol. Seguim a peu per una carretera que es dirigeix cap a l’església i continuem fins que arribem a un mas. Just abans surt un corriol que s’endinsa al bosc; el seguim. Creuem una riera i un filat elèctric. Al cap de 5 metres comença un altre corriol poc definit a l’esquerra que, sense pujar al peu de la paret, resseguint-la per sota fins trobar el peu de via, uns metres a l’esquerra de l’Àngel Borràs.

La via:

Nosaltres hem entrat per “Viatge de pura delícia”, que segurament està trepitjada per la via dels Senzills. El primer llarg es desenvolupa per una placa que va guanyant empenta fins al pas clau, uns metres abans d’entrar a la primera reunió. La segona tirada s’inicia amb un flanqueig que mena a un fotogènic pas per superar el sostre que ratlla aquesta banda de la paret. Un cop guanyat el pas encarem una placa vertical amb molt bona ganda. La tercera tirada, la més senzilla, esdevé un divertimento anant de cantell a cantell. El darrer llarg comença amb una  placa tècnica amb alguna adherència fins arribar a l’esperó final, que demanarà algun pas atlètic.

Descens:

Un ràpel de 30 metres justos fins la R-3 bis, caminem per la vira fins la R-3. Un altre ràpel de 45 metres fins la R-1 i d’allà un darrer fins al terra.