Santa Anna

Integral K30 a Santa Anna

29 novembre, 2016

A Santa Anna si respira tranquil·litat. Una mica lluny de tot arreu i amb unes parets d’alçades més aviat modestes no esdevé un objectiu prioritari, tenint relativament a prop propostes de molta més entitat. No obstant això una visita al lloc sorprèn a les ànimes més enfiladisses àvides de nous llocs i rocam de qualitat.

La Integral K30 és una bona manera de prendre contacte amb el lloc, amb una aproximació pràcticament inexistent, totes les tirades tenen la seva gràcia malgrat les inevitables feixes li resten tot l’ambient. Hi destaca la tercera tirada, amb un final de traca i mocador.

 • Via: Integral K30
 • Zona: Santa Anna – Paret de la Carretera
 • Dificultat: 6a+ (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 110 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via semi-equipada.
 • Material: 11 cintes, joc de tascons i friends del #0.5 al #2 de Camalot
 • Orientació: Sud-Est
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Balaguer prenem la C-26 fins Alcarràs; si venim de Lleida prendrem la N-230. Un cop passat Alcarràs continuem per la N-230 i girem a mà dreta tot just abans d’arribar a l’aqüeducte característic que creu la carretera. Continuem per la carretera i estacionem entre el primer i el segon túnel. La via comença uns metres a la dreta d’un diedre vermellós molt evident.

La via:

Tots els llargs són bons. El primer té un inici ben bonic, amb una part central una mica bruta i un final en fissura. El segon es troba pràcticament equipat, tot i que podrem posar un tascó petit entre el segon i el tercer parabolt. La tercera tirada té un primer tram de roca deplorable, però ben assegurat. Un cop superat ens queden 20 metres de diversió amb un seguit de fissures genials. La darrera tirada aprofita el darrer pany escalable i encar hi trobarem algun pas divertit. No us deixeu els tascons!!

Descens:

Des del cim marxem cap al nord  per de seguida virar cap al sud passant per la feixa que separa la tercera i la quart tirada. Creuem i anem a buscar una canal que ens mena a una nova feixa des de la qual arribem a la segona reunió. Des d’aquí fem un ràpel de 50 fins al terra.

[elfsight_instagram_feed id="1"]