Montserrat Serrat de les Garrigoses

Via del Xavi al Serrat de les Garrigoses

*** 8 desembre, 2016

Malgrat l’inevitable discontinuïtat de la paret, la del Xavi pot presumir de ser una de les rutes més mantingudes en V+ del sector, amb un darrer llarg de traca i mocador. Llarga i variada hi trobarem alguna tirada cutre altrament indefugible sabent on som. Un joc de friends serà suficient per afrontar aquesta ascensió, recomanable si ja hem fet les altres del sector.

 • Via: Del Xavi
 • Zona: Montserrat – Serrat de les Garrigoses
 • Dificultat: 6a (MD+)
 • Dificultat obligada: V+
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà
 • Llargària:340 metres
 • Equipament: Via semi-equipada
 • Material: 12 cintes, joc de friends del Camalot #0.4 al #2, joc de tascons i alguna baga
 • Orientació: Sud
 • Valoració:***

Aproximació:

Deixem el vehicle a l’aparcament de l’àrea de la Salut. Prenem la carretera que puja cap a les coves i la deixem al primer revolt. Seguim el corriol en direcció est. El peu de via es troba uns metres a l’esquerra del característic sostre de la via Don Cipote de la Mancha.

La via:

En general la via és mantinguda en V/V+. Tocarà acabar de completar l’equipament a més d’un punt. L’inici de la via el fem aprofitant l’entrada de l’Aranya per de seguida marxar cap a la dreta. Al segon llarg el primer clau no es veu, està a la segona fissura. A la cinquena tirada i sobretot a la sisena trobarem la roca més discreta de la via. Per contra, a partir de la gran feixa el rocam es torna excel·lent. Al darrer llarg, sens dubte el millor, hi falta el segon espit; no obstant es pot protegir bé amb un friend mitjà.

Descens:

Des de la darrera reunió fem un primer ràpel a la R-9 i d’aquesta a la 7. Des de la R-7 fem un darrer ràpel fins la feixa i la resseguim direcció oest fins a la gran canal. Anem en tendència oest fins trobar unes cordes fixes i d’allí fins a les Coves del Salnitre.

[elfsight_instagram_feed id="1"]