Collegats Pallars Jussà

Kollegats a la Paret del Pessó

*** 19 desembre, 2016

Hi ha vies pensades pel gaudi del personal, la Kollegats n’és un clar exemple. Més de 300 metres de recorregut completament equipats amb sòlids parabolts sobre una roca de bona a excel·lent en són les principals causes. L’aventura però, com sempre en aquests casos, la deixem a peu de via.

 • Via: Kollegats
 • Zona: Collegats – Paret del Pessó
 • Dificultat: 6c (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 330 metres
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts
 • Material: 10 cintes
 • Orientació: Est i sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de la Pobla de Segur prenem la carretera N-260 direcció Sort. Seguim i deixem enrere l’àrea de descans de la Figuereta i un cop passat el primer túnel aparquem el vehicle a un aparcament que trobem a mà esquerra (per 5 vehicles). Continuem a peu direcció la Cova de la Serp i de seguida veurem el pany per on transcorre la via. Un corriol surt a mà dreta fins a peu de via.

La via:

La primera part de la via transcorre pel vessant est, per a partir de la tercera tirada anar a buscar l’evident esperó que domina el sector amb orientació sud. A tenir en compte perquè depenent de l’època de l’any podem quedar garratibats o calcinats.

El segon llarg és el que concentra les màximes dificultats, amb una sortida de la reunió rabiosa i una secció a mitja tirada prou entretinguda.

La tercera tirada marxa descaradament a la dreta anant a buscar el terreny més noble i de passada tirant-se a sobre de la clàssica Oriflama.

Les darreres tirades són més senzilles, amb les assegurances espaiades quan la dificultat és baixa.

Descens:

Des del final de la via prenem un corriol que marxa cap al sud i al cap de pocs metres ens deixa a la ferrada de descens, Un cop haguem baixat la ferrada prenen un corriol que baixa cap al nord i passa pràcticament per l’inici de la via.

[elfsight_instagram_feed id="1"]