Àger La Noguera

El Tercer Hombre a Àger

*** 8 gener, 2017

El Tercer Hombre és la típica via d’oferta. Calcari del bo, tirades guapes i assegurances per no patir ni mica ni gens, destí perfecte per les jornades hivernals d’inversió tèrmica. És clar que, equipada per dalt com està, trobarem algun tram ben poca solta per escalar-ho en lliure, com deia aquell: no és or tot el que lluu.

 • Via: El Tercer Hombre
 • Zona: Àger – Cap del Ras
 • Dificultat: 6b/Ae (MD)
 • Dificultat obligada: V+/Ae
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 260 metres
 • Equipament: Via totalment equipada
 • Material: 14 cintes i un estrep
 • Orientació: Sud
 • Valoració:***

Aproximació:

Entrant a Àger prenem una carretera a mà esquerra que passa pel costat del cementiri (Direcció Colobor). La seguim uns quilometres fins que trobem una pista de terra a mà dreta que va al refugi de Colobor. La prenem i al cap de poc trobem un trencall; hem de prendre el que NO va al refugi. Seguim la pista fins a trobar-nos a l’alçada de la via. Des del cotxe l’aproximació és evident (10 minuts), la nostra via comença uns metres a l’esquerra de la Tope Clàssic.

La via:

Itinerari molt equipat sobre roca de qualitat, només calen cintes i un estrep. Es tracta d’una via ràpida, rapelable, amb possibilitat d’abandonar per la feixa de la cinquena tirada.

La tercera tirada que marquem a la ressenya es pot dividir en dos. La sisena tirada es pot començar per un arbre dos metres més a la dreta de la vertical de la primera expansió (V+ fins al segon parabolt), quedant una tirada completament en lliure que no arriba al 6b.

El 7a del darrer llarg és un pas de bloc fàcilment acerable.

Descens:

Anem cap a a l’est fins trobar un esperó característic (fites visibles). Continuem per la feixa cap a l’est fins anar a trobar la canal de baixada que ens acaba deixant a la pista on tenim el cotxe. 45 minuts.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]