Àger La Noguera

Supergosa a la Paret Xurulla, Àger

*** 19 febrer, 2017

Empetitida per l’extensió que prenen les Parets d’Àger la paret Xurulla resta en un segon pla tot just al costat dels vistosos Puntals. I és baixant d’aquests quan val la pena fer-li una visita per tastar el seu calcari de qualitat premium.

La Supergosa és un itinerari preciós, molt ràpid i homogeni en la seva dificultat. Nosaltres l’hem fet en dues tirades ben llargues i disfrutones, on només hem col·locat el Camalot #1 un cop per tirada, és clar que si voleu posar-hi més ferralla hi trobareu prou emplaçaments com per deixar les tirades ben cosides. En definitiva, una manera super recomanable d’arrodonir una jornada d’escalada als Puntals.

 • Via: Supergosa
 • Zona: Àger – Paret Xurulla
 • Dificultat: V+ (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 113 metres
 • Exposició: Mitjà/Baix
 • Compromís: Mitjà/Baix
 • Equipament: Pràcticament equipada
 • Material: 9 cintes i el Camalot #1
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

La millor manera d’aproximar-se a la via és venint de fer qualsevol de les vies dels veïns Puntals, donat que el camí de descens passa pel peu de la Supergosa (sageta picada a l’inici). Si venim des de la pista haurem de remuntar el camí de baixada dels puntals fins al peu de via.

La via:

Via amb roca de qualitat, es pot fer amb el que hi ha posat, tot i que no costa gens augmentar la protecció amb un joc de friends. El segon llarg originalment es feia en dos tirades tot i que pensem que amb una sola guanya interès. A darrera hora li toca l’ombra, a tenir en compte en dies freds. Molt recomanable.

Descens:

Caminant marxem vers l’est a buscar el coll per on baixa el camí de descens dels Puntals. La via es pot rapelar en dos ràpels llargs.

[elfsight_instagram_feed id="1"]