Alòs de Balaguer La Noguera

Sordenes Mon Guef al Serrat del Poll (Alòs de Balaguer)

*** 12 març, 2017

El Serrat del Poll ha viscut els darrers temps una febrada oberturista que ha deixat les parets ben saturades. L’oferta és variada, tot i que hi predominen les vies de dificultat moderada i amablement equipades, o quasi.

La Sordenes Mon Guef és un itinerari que ja havia estat obert d’antuvi i ara s’ha retroequipat pel gaudi del personal. Amb una quarta tirada realment bonica la via segueix la lògica de la “banya” esquerra del Serrat. Hi trobarem una escalada bàsicament en placa, tallada per l’inevitable feixa i per les petites vires que van fent els plecs que confegeixen aquesta paret. La roca és bona en general, i quan no, està sanejada.

 • Via: Sordenes Mon Guef
 • Zona: Alòs de Balaguer – Serrat del Poll
 • Dificultat: V (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Mitjà/baix
 • Llargària: 190 metres
 • Equipament: Via mig equipada amb parabolts, espits i claus.
 • Material: 10 cintes i un petit joc de friends
 • Orientació: Sud
 • Valoració:***

Aproximació:

Des d’Artesa de Segre prenem la carretera que ens porta fins Alòs de Balaguer. Un cop a Alòs de Balaguer prenem una pista en bon estat que discorre al costat del riu. Aparquem al final de la pista transitable, just sota la paret. Des del cotxe l’aproximació és evident. Inici de via marcat amb un cercle.

La via:

Pràcticament equipada, un petit joc de friends o de tascons servirà per acabar de completar l’equipament. La roca és bona o està sanejada, a excepció del cinquè llarg, on trobem un curt tram on s’ha de parar compte. La primera i la segona tirada es poden enllaçar sense problemes. Ràpida, és fàcilment combinable amb itineraris veïns.

Descens:

Des de la R6 continuem per la creta fins una petita bretxa on trobarem una instalació de ràpel encarada al nord. Fem un ràpel curt que ens mena a una canal i grimpem la paret que ens queda davant fins una nova instal·lació de ràpel. Un altre ràpel de 25 metres ens deixa a la tartera que desemboca al riu.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]