Alt Urgell Coll de Nargó

Esperó dels Maneirons a la Paret del Grau

**** 26 març, 2017

Situada a la Paret del Grau (Coll de Nargó) l’Esperó dels Maneirons és una opció del tot recomanable. Amb un equipament de caire esportiu, només ens caldran les cintes per superar les quatre tirades que conformen la via. L’itinerari, sobre roca excel·lent és sostingut, variat i ràpid, fent-nos escalar plaques, fissures i panxes. Com a curiositat dir que l’inici de la via és sobre conglomerat  que amb els metres es va transformant en un calcari de primera qualitat. Donada la seva curta llargada la podrem combinar fàcilment amb altres vies de la mateixa paret.

  • Via: Esperó del Maneirons
  • Zona: Coll de Nargó – Paret del Grau
  • Dificultat: 6b (MD)
  • Dificultat obligada: V+
  • Llargària: 100 metres
  • Exposició: Baix
  • Compromís: Baix
  • Equipament: Via equipada amb parabolts. Totes les reunions són rapelables de dos anelles.
  • Material: 11 cintes exprés.
  • Valoració:****

Aproximació:

Anant per la carretera C-14 ens desviem a Coll de Nargó. Un cop dins el poble agafem la carretera de Tremp (L-511), sortint del poble hi ha un desviament a mà dreta que va cap a les escoles. Agafem aquesta carretera (estreta i asfaltada) i seguim fins un altre desviament cap a la dreta direcció a Montanisell, aquesta carretera continua asfaltada uns metres per convertir-se en una pista transitable amb un turisme. Hem de seguir fins que arribem a Les Agulles, on aparcarem. Des d’aquí l’aproximació és evident (10 minuts).

La via:

Mantinguda i molt ben equipada només caldrà seguir el camí que marquen les expansions per gaudir de trams realment bonics. A la dreta comença una via esportiva, no confondre’s.

Descens:

Un ràpel de 55 metres des de la darrera reunió.

Potser també et pot interesar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]