Alt Urgell Coll de Nargó

Me’n Vaig a Mallorca a la Paret del Grau

*** 9 Abril, 2017

Via de caire esportiu totalment equipada, evoluciona sobre un rocam excel·lent. A vegades es fa una xic difícil de seguir pel guirigall de xapes que trobem escampades per la paret. Molt ràpida, no és de les més boniques però serveix per arrodonir la jornada si ens hem quedat amb ganes.

  • Via: Me’n Vaig a Mallorca
  • Zona: Coll de Nargó – Paret del Grau
  • Dificultat: 6b (MD)
  • Dificultat obligada: V+
  • Llargària: 70 metres
  • Exposició: Baix
  • Compromís: Baix
  • Equipament: Via equipada amb parabolts.
  • Material: 12 cintes exprés.
  • Valoració:***

Aproximació:

Anant per la carretera C-14 ens desviem a Coll de Nargó. Un cop dins el poble agafem la carretera de Tremp (L-511), sortint del poble hi ha un desviament a mà dreta que va cap a les escoles. Agafem aquesta carretera (estreta i asfaltada) i seguim fins un altre desviament cap a la dreta direcció a Montanisell, aquesta carretera continua asfaltada uns metres per convertir-se en una pista transitable amb un turisme. Hem de seguir fins que arribem a Les Agulles, on aparcarem. Des d’aquí l’aproximació és evident (10 minuts).

La via:

Via de complement, no és de les més reeixides del sector, no obstant hi trobarem algun passatge prou interessant. La segona tirada es pot dividir en dos. Les màximes dificultats les trobarem per superar un extraplom a la segona tirada que demana una bona tibada.

Descens:

Un ràpel de 55 metres des de la darrera reunió.

Potser també et pot interessar: