Agulles Montserrat

Hiwatta a la Miranda de les Boïgues

**** 2 juliol, 2017

A la banda dreta de la cara est de la Miranda de les Boïgues s’enfila zigzaguejant la Hiwatta, talment com un rèptil intentant progressar cercant el pas més fàcil. Vertiginosa per vertical, malgrat que no tingui l’ambient de les vies del pany central esdevé un repte per a l’escalador mitjà.

Es tracta d’una via exigent, amb trams obligats i moviments a voltes difícils de llegir, típics de l’escalada d’Agulles, on el gra dels còdols més aviat petit i la disposició d’aquests fan que la progressió esdevingui fina alhora que intrigant.

 • Via: Hiwatta
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: 6c (ED-)
 • Dificultat obligada: 6a
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà
 • Llargària: 95 metres
 • Equipament: Parabolts
 • Material: 12 cintes
 • Orientació: Est
 • Valoració:****

Aproximació:

Després de deixar el cotxe a Can Massana hem de prendre la pista que ens porta fins al Coll de Guirló. Un cop arribem al Coll caminem uns quants metres més en direcció a la muntanya i prenem un corriol a mà dreta. Aquest corriol porta fins al Pas de la Portella. Un cop passem la Portella prenem el camí cap al refugi. Abans de fer la darrera pujada per arribar al refugi, creuem la canal del Cirerer, tot just abans d’arribar-hi per la banda esquerra de la muntanya trobarem un corriol que puja fins al coll entre la Miranda i les Momietes. La via comença una mica abans del collet.

La via:

Tot i que fent un primer cop d’ull a la ressenya no ho sembli ens trobem davant una via prou exigent, amb algun tram obligat que ens farà anar concentrats.

El tram clau és la darrera part de la segona tirada, quan toca enfilar una canaleta realment difícil amb l’assegurança per sota els peus.

Al tercer llarg podem sortir per la dreta o per l’esquerra de la reunió, en els dos casos trobarem una assegurança de la Travessia Jóker i a partir d’aquest punt hem de tirar amunt. Un cop superada la fissura hem de fer una marrada a l’esquerra anant a buscar un topi característic.

Descens:

Anem a buscar la cara oest i fem un parell de desgrimpades que ens deixaran al camí d’Agulles.

[elfsight_instagram_feed id="1"]