Clot de la Mònica Montserrat

Stargate a la Pastereta

*** 16 Juliol, 2017

La Stargate dóna nom a la placa triangular que destaca al nord del Serrat de la Pastereta. És la degana del sector però també la menys reeixida de les tres.

I no ho és perquè estigui mancada de lògica, que la té, sinó pel fet que la darrera tirada, tot i l’evidència esdevé poc agraïda. Malgrat tot, el segon llarg és força interessant i el conjunt correcte, tot i que les seves veïnes són una millor elecció per una primera visita.

 • Via: Stargate
 • Zona: Montserrat – Clot de la Mònica
 • Dificultat: 6c (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 130 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Via equipada amb parabolts i algun clau
 • Material: 14 cintes exprés
 • Orientació: Oest
 • Valoració: ***

Aproximació:

Aparquem al parking Nubiola a la Vinya Nova i enfilem la pista que porta cap a Collbató fins que trobem el camí que puja cap al Clot de la Mònica (marques blaves), al cap d’una estona es converteix en un corriol.

Seguim el corriol fins que trobem una desviació a mà dreta que ens porta a la cara oest de La Pastereta. Flanquegem cap a l’esquerra per sota de la via Diedre Bonington. Seguim fins que trobem un trencall que puja fins al peu de via amb alguna corda fixa al tram final.

La via:

La segona tirada, mantinguda en cinquè grau, va caient a la dreta mentre zigzagueja guanyant metres amb les assegurances prou allunyades com per anar ben concentrats.

La tercera en canvi, plena de lògica i ben assegurada posseeix una escalada incòmoda i poc agradable, amb el pas clau de bloc al anar a buscar la fissura que domina la tirada.

Descens:

remuntem la carena fins trobar els ràpels de la Viatge Apatxe.  També podem baixar a peu, seguint la carena de la Pastereta fins que anem a trobar el camí que baixa de Sant Joan; el prenem en direcció al Clot de la Mònica.

Potser també et pot interessar: