Gorros Montserrat

La Primera dels 90 a Magdalena Superior

*** 28 juliol, 2017

Si no teniu manies amb els espits una mica rovellats, no us podeu deixar perdre aquesta petita perla amagada a la banda menys visible de la Magdalena Superior.

De concepció esportiva La Primera dels 90 ataca uns murs més que bonics i amb 3 tirades es planta al cim del monòlit. Malgrat que algun expansiu estigui una mica atrotinat, l’abundància dels mateixos permet gaudir de l’escalada sense estar patint per si aguantarà l’espit que tenim als peus. Molt recomanable i combinable amb altres vies del sector roman a l’ombra gairebé tota la jornada.

 • Via: La Primera dels 90
 • Zona: Montserrat – Gorros
 • Dificultat: 6c (MD)
 • Dificultat obligada: 6a
 • Llargària: 85metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Totalment equipada amb espits. Reunions amb parabolts i anelles.
 • Material: 16 cintes
 • Orientació: Nord-oest
 • Valoració: ***

Aproximació:

Per arribar a peu de via ho podem fer amb el funicular de Sant Joan, que sortint del monestir ens deixa a l’estació superior, des d’allí només hem de prendre el camí de Sant Jeroni fins la canal que separa la Magdalena Superior del Gorra Frígia. El peu de via es troba al vessant oest de la M. Superior just superat  el coll que formen aquesta amb la Gorra Frígia (espit visible).

La via:

La via s’inicia just passat el coll entre la Magdalena i la Gorra. La primera tirada és força bonica i mantinguda en V/V+ amb algun pas més picant. Abans d’entrar a la reunió trobarem una curta secció amb roca a controlar.

La segona tirada també té un parell de metres de roca trencada però de seguida es torna absolutament fiable. L’inici és potent, amb un desplom continuat que li dóna el grau màxim a la via. A poc a poc la paret deixa de desplomar i escalem uns murs verticals molt bons. Quan el llarg perd definitivament l’empenta trobarem la reunió, a una còmoda banyera.

La darrera tirada també enganxa un bonic muret de moviments elegants i atlètics que de seguida ens deixa al cim de l’Agulla.

Descens:

Anem a buscar el vessant est i rapelem per la via Normal amb un ràpel de 60 o fraccionant-lo en dos. La via també és rapelable

[elfsight_instagram_feed id="1"]