Can Jorba Montserrat

Drac Gos a l’Agulla de Can Jorba

**** 13 agost, 2017

Al vessant est de l’Agulla de Can Jorba s’hi conjuguen dos elements que el fan un objectiu engrescador. D’una banda un rocam de primeríssima qualitat, que no té res a envejar a altres parets amb més anomenada, com la Jordi Soler Masip o la Palleta, i per altra, ombra estricta a partir de les 3 de la tarda, ideal pels dies més tòrrids de l’estiu.

L’aproximació és un pèl llarga si la fem caminant, tant pel Camí dels Francesos com pel Joc de l’Oca. Una bona opció és arribar-hi escalant qualsevol via de la Miranda de Can Jorba, seguir per l’Agulla i un cop al cim anar a buscar els ràpels de la Drac Gos.

Pel que fa a la via és una petita perla. Plaques de primera categoria generosament equipades per al gaudi del personal, a combinar amb alguna via veïna per aprofitar el viatge.

 • Via: Drac Gos
 • Zona: Montserrat – Can Jorba
 • Dificultat: 6b (MD+)
 • Dificultat obligada: 6a
 • Llargària: 80 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
 • Material: 12 cintes
 • Orientació: Est
 • Valoració: ****

Aproximació:

La paret est de l’Agulla de Can Jorba queda a la part superior del Canal del Joc de l’Oca. Ens hi podem aproximar remuntant el Joc de l’Oca, pel camí dels francesos i un cop a la canal del Migdia anar baixar fins la Canal del Joc de l’Oca, o com vam fer nosaltres, escalant alguna via de la Miranda de Can Jorba per després grimpar l’Agulla i rapelar des de la darrera reunió de la Drac Gos.

La via:

Excel·lent via de caire esportiu, molt equipada per no patir ni mica ni gens. Roca excel·lent menys els 4 primers metres, molt rentats. Nosaltres vam empalmar la primera i la segona tirades i la tercera i la quarta, quedant dos llargs de corda sensacionals, pura continuïtat.

Descens:

Rapelant per la via.

[elfsight_instagram_feed id="1"]