Can Jorba Montserrat

Quira a l’Agulla de Can Jorba

**** 26 agost, 2017

Si la Drac Gos és un bombó, la Quira és la cirereta del pastís i les dues juntes una de les millors combinacions que podem fer per aquesta banda de Montserrat.

Via esportiva totalment equipada amb parabolts i feta de la mateixa roca que la seva veïna però amb una segona tirada de traca, un mur de pura continuïtat amb una part central lleugerament extra plomada que obliga a posar-hi els cinc sentits. Molt recomanable.

 • Via: Quira
 • Zona: Montserrat – Can Jorba
 • Dificultat: 6c+ (ED)
 • Dificultat obligada: 6a+
 • Llargària: 75 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
 • Material: 12 cintes
 • Orientació: Est
 • Valoració: ****

Aproximació:

La paret est de l’Agulla de Can Jorba queda a la part superior del Canal del Joc de l’Oca. Ens hi podem aproximar remuntant el Joc de l’Oca, pel camí dels francesos i un cop a la canal del Migdia anar baixar fins la Canal del Joc de l’Oca, o com vam fer nosaltres, escalant alguna via de la Miranda de Can Jorba per després grimpar l’Agulla i rapelar des de la darrera reunió de la Drac Gos.

La via:

Una segona tirada sublim és motiu més que suficient per apropar-se a tastar un dels millors conglomerats de Montserrat. Continuïtat amb una part central lleugerament desplomada que farà aplicar-nos de valent. El tercer llarg té un bombo a la sortida i després fàcil fins al cim.

Descens:

Rapelant per la Drac Gos.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]