Montserrat Vinya Nova

Tasmània a la Paret del Pont

*** 4 setembre, 2017

La Tasmània és una de les vies més populars de la Paret del Pont. Malgrat que a primer cop d’ull el panorama no sigui massa engrescador, un cop posats en matèria gaudim d’una bonica escalada en placa, mantinguda en cinquè grau.

A diferència de les vies de la banda esquerra on abunden els forats i el cantell més aviat agraït aquí hi trobarem un predomini de regletes, obligant a una escalada més tècnica, on la col·locació dels peus serà fonamental per gaudir d’aquest bonic itinerari. La paret és a l’ombra fins a la una del migdia.

 • Via: Tasmània
 • Zona: Montserrat – Vinya Nova
 • Dificultat: V+ (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 125 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Totalment equipada.
 • Material: 7 cintes exprés.
 • Orientació: Oest
 • Valoració: ***

Aproximació:

Deixarem el vehicle a l’aparcament Joan Nubiola de la Vinya Nova. Des d’allí prenem un camí en direcció nord. El camí s’endinsa a un bosc fins que surt al Torrent del Pont. Avancem una mica pel torrent i al cap de poc veurem un corriol que surt a la dreta (fites i marques blanques). Seguim el corriol, que va guanyant alçada d’una manera agradable. Arribem a un trencall i enfilem direcció nord fins passada l’Agulla Jordi Solé. Una mica més amunt surt una fresa que ens mena a la banda dreta de la paret. La nostra via comença a l’esquerra d’una gran taca negra produïda per l’aigua.

La via:

Totalment equipada amb parabolts. L’escalada hi és mantinguda en cinquè i és bastant tècnica, important una bona col·locació de peus. Des de la tercera reunió es veuen unes xapes recte amunt, la nostra via marxa en diagonal a l’esquerra. La via roman a l’ombra fins a l’una del migdia.

Descens:

Un primer ràpel de 50 metres fins la R-2 i des d’aquesta un de 55 fins al terra.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]