Gorros Montserrat

Quebrantahuesos a la Magdalena Inferior

*** 25 setembre, 2017

La Quebrantahuesos és una vieta, dues tirades ens menen al cim de la Magdalena Superior en poc menys de 50 metres. No obstant això el primer llarg de corda és molt bonic, un flanqueig per sota l’evident sostre que domina aquest vessant, ens aboca de manera implacable al buit.

Una altra cosa és l’equipament, que m’atreveixo a descriure com a mínim d’absurd. Més de 25 expansions per uns escassos 35 metres no té cap mena de justificació.

En qualsevol cas la via es fa molt de pressa i roman a l’ombra pràcticament tot el dia, essent una molt bona opció per rematar la jornada baixant d’alguna de les Magdalenes.

 • Via: Quebrantahuesos
 • Zona: Montserrat – Gorros
 • Dificultat: 6a+ (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 50 metres
 • Equipament: Espits, burins, parabolts i algun químic
 • Material: 22 cintes
 • Orientació: Nord-oest
 • Valoració:***

Aproximació:

Des de l’estació superior de Sant Joan prenem el camí cap a Sant Jeroni. Al arribar a l’alçada de la Magdalena inferior trobarem un corriol que porta a les escales de Jacob. hem d’anar voltejant la Magdalena Inferior fins on es trobava l’ermita de Santa Magdalena. El peu de via és evident.

La via:

La línia és d’una evidència contundent, flanqueja per sota el sostre fins que pot superar-lo per la seva esquerra i sortir al cim. El flanqueig és bonic, amb roca prou sòlida, el tram clau el trobarem al darrer terç de la tirada amb una secció que demana treballar bé els peus. No obstant aquesta tirada està super-equipada i tot el que passi de IV+ es pot fer en A0.

El segon llarg és curt, però comença amb un passet prou fi, no obstant de seguida ens plantem al cim del monòlit.

Descens:

Ràpel per la via normal (cara sud).

[elfsight_instagram_feed id="1"]