Gorros Montserrat

Souvenir a la Gorra Marinera

**** 6 octubre, 2017

La cara nord-oest de la Gorra Marinera és, a priori, poc llaminera. La roca blanca típica dels vessants més ombrívols contrasta amb l’atractiu rocam de la veïna Magdalena Inferior.

Malgrat això la Souvenir és una via molt interessant, amb un grau d’exposició que no s’ha de menystenir a l’hora d’afrontar-ne l’escalada. Precisament aquesta exposició – gens freqüent als transitats itineraris dels Gorros – demana que siguem precisos en els nostres passos i estiguem atens en el moment de llegir la roca; al mateix temps però, reporta una satisfacció que no trobarem en altres vies més “comercials”.

L’itinerari, poc equipat en general, no admet gaires assegurances més. Així doncs, malgrat que la dificultat no sigui extrema tocarà escalar.

 • Via: Souvenir
 • Zona: Montserrat – Gorros
 • Dificultat: V+ (MD+)
 • Dificultat obligada: V+
 • Exposició: Alt
 • Compromís: Alt
 • Llargària: 110 metres
 • Equipament: Quasi equipada amb burins, parabolts i claus
 • Material: 8 cintes, Camalot #0.4, #0.5, #1, alien groc, tricams blanc, marró i vermell, una baga per merlet i 2 plaquetes recuperables
 • Orientació: Nord-oest
 • Valoració:****

Aproximació:

Des de l’estació superior de Sant Joan prenem el camí cap a Sant Jeroni. Al arribar a l’alçada de la Magdalena inferior trobarem un corriol que porta a les escales de Jacob. La Souvenir s’inicia tot just on comencen les escales (parabolt visible a uns 10 metres).

La via:

Via interessant, amb trams exposats a totes les tirades. La primera assegurança fixa la trobem a uns 10 metres del terra (podem posar un tricam acceptable a l’alçada d’un llavi característic). En aquesta primera tirada també podrem encintar un marbre blanc entre la primera i la segona xapa.

La segona tirada comença amb una travessa sota el sostre característic d’aquest vessant de la Gorra Marinera. Hi haurà un moment en què la trave serà descendent, amb passos de finura. Un cop encintada la primera expansió haurem d’escalar una placa on tocarà encertar el camí abans d’arribar a la segona reunió.

El tercer llarg ataca un mur de bona roca rematat amb un petit extraplom. Un cop superada aquesta panxeta obliqüem a la dreta fins a la tercera reunió. Des d’aquest punt arribar al cim no té més dificultat.

Descens:

Ràpel o desgrimpada per la via Normal.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]