Gorros Montserrat

Montpart a la Gorra Frígia

**** 22 octubre, 2017

La Montpart és una de les vies més clàssiques de la concorregut Gorro Frigi. Tot i aquesta etiqueta és un itinerari que es repeteix esporàdicament malgrat la baixa dificultat i la bona qualitat del rocam, i és que el personal prefereix les autopistes de parabolts que l’envolten i en algun punt la trepitgen descaradament.

En realitat la Montpart és una variant de la Hauss-Estrems, amb la que comparteix la primera, la quarta i la cinquena tirades. La via es troba pràcticament equipada a pesar que fou oberta sense fer ús d’expansions, potser algun friend mitjà pot fer servei.

 • Via: Montpart
 • Zona: Montserrat – Gorros
 • Dificultat: IV+ (D+)
 • Dificultat obligada: IV
 • Llargària: 160 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Pràcticament equipada amb material variat
 • Material: 8 cintes, una plaqueta recuperable i alguna baga
 • Orientació: Nord-oest
 • Valoració:****

Aproximació:

Per arribar fins la Gorra Frígia ho podem fer amb el funicular de Sant Joan, que sortint del monestir ens deixa a l’estació superior, des d’allí només hem de prendre el camí de Sant Jeroni. Un cop al peu de la Gorra només cal trobar l’inici de la via, a la banda oest de la cara nord.

La  via:

La primera tirada és l’única que presenta un rocam discret, la reunió la farem aprofitant una bona alzina. A partir d’aquí la roca és excel·lent i l’ambient de primera.

Sens dubte el llarg més bonic és el tercer amb una sortida en flanqueig de la reunió que mena a un mur vertical farcit de gandes a prova de bomba. Aquesta tirada esquiva intel·ligentment el sostret que domina el sector per acabar fent reunió al “water”.

La quarta tirada lamentablement està fagocitada per la Via del Carles. Val la pena evitar encintar cap expansió per mantenir l’esperit original. En aquest llarg de corda trobarem el famós pont de roca amb el filferro.

Descens:

Per la via Normal.

[elfsight_instagram_feed id="1"]