Montserrat Vinya Nova

G.E.M. als Plecs de la Vinya Nova

*** 5 novembre, 2017

Tot just a l’esquerra de l’Urquiza-Olmo s’enfila la G.E.M. La visió des del peu de via pot fer arrufar el nas, no obstant, un cop guanyada alçada la via esdevé engrescadora, amb una bonica tirada de fissura i un mur final de traca.

La via resta generosament equipada (16 cintes) i la roca és de molt bona a excel·lent en els 150 metres de recorregut. Malgrat que està orientada a l’est al sol li costa entrar al matí, potser el millor moment per apropar-nos-hi serà buscant l’ombra una calorosa tarda d’estiu.

 • Via: G.E.M.
 • Zona: Montserrat – Vinya Nova
 • Dificultat: 6a+ (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 150 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada
 • Material: 16 cintes
 • Orientació: Est
 • Valoració: ***

Aproximació:

Deixarem el vehicle a l’aparcament inferior de la Vinya Nova. Des d’allí prenem un camí en direcció nord. El camí s’endinsa a un bosc fins que surt al Torrent del Pont. Avancem una mica pel torrent i al cap de poc veurem un corriol que surt a la dreta (fites i marques blanques). Seguim el corriol, que va guanyant alçada d’una manera agradable. Arribem a un trencall i enfilem direcció nord.

Passarem pel peu del Pollegó de la Vinya Nova. Continuem fins arribar a la base de la Roca Gris. Ara prenem la canal que baixa entre la Roca Gris i el Pollegó Oest i seguim la canal aproximadament un centenar de metres. La via comença enfilant-nos a un pedestal amb una alzina, des d’aquest punt veurem la primera expansió.

La via:

La via va a buscar una fissura a mitja paret que mena a l’excel·lent placa superior. L’escalada és del tot variada, amb una segona tirada de fissura i una sortida de placa sobre roca de la bona de la cara sud. Molt equipada, tot el que passa de V es pot fer en A0.

Descens:

Anant a buscar els ràpels de l’Urquiza-Olmo: tres ràpels de 40,40 i 50.

[elfsight_instagram_feed id="1"]