Ecos Montserrat

Pluja d’Idees a la Cajoleta

**** 3 Desembre, 2017

A  la banda baixa de la Canal del Migdia s’alça discreta la Cajoleta, roca ascendida amb certa freqüència per la seva agradable Aresta Brucs. Però és al vessant est on es presenten els recorreguts més interessants. Aquesta cara, a diferència del vessant de migdia, es presenta vertical a la seva primera meitat, alhora que farcida de balmes que li confereixen un aspecte d’allò més arrogant.

La Pluja d’Idees és la primera via que trobem en aquesta banda de la roca. Es tracta d’un itinerari de caràcter esportiu, ben equipat amb parabolts i que gaudeix d’un rocam de primera. Una via ràpida per gaudir d’aquest meravellós indret que a la tardor es vesteix amb els seus colors de gala.

 • Via: Pluja d’Idees
 • Zona: Montserrat – Ecos
 • Dificultat: 6a+ (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 90 metres
 • Equipament: Via equipada
 • Material: 10 cintes
 • Orientació: Est
 • Valoració: ****

Aproximació:

Deixem el vehicle a l’inici del camí dels Francesos (passat el restaurant de la Vinya Nova). Enfilem l’esmentat camí fins arribar al Coll del Mosset, des d’on tenim una excel·lent panoràmica de la cajoleta, els Plecs i el Montgrós. Prenem un corriol que baixa a la canal del Migdia. Un cop a la canal la creuem i anem a buscar la base de la cara est de la  Cajoleta. La nostra via és la primera de la cara est començant per l’esquerra

La via:

De caire esportiu, la Pluja d’Idees conta amb un recorregut sinuós, esquivant els balmats que li van sortint al camí. Al tanto amb la segona tirada, on en un moment donat hem de fer una forta marrada a la dreta per no perdre l’itinerari (poc lògic). Preveure per aquest punt alguna cinta extra-llarga.

Descens:

Des de la R3 un ràpel fins la R2 (30m) i d’aquí un altre al terra (50m).