Alòs de Balaguer La Noguera

Misión Imposible al Serrat del Poll (Alòs de Balaguer)

*** 11 març, 2018

Aquest hivern tan rigorós ens ha empès més d’un dia a refugiar-nos al Serrat del Poll, on a poc a poc anem descobrint la fornada de vies que s’hi ha obert darrerament.

La Misión Imposible, tot i ser més veterana (1997) no s’ha escapat de patir un re-styling per deixar-la al gust del personal. La via té tres tirades maques i dos de tràmit, que a més li treuen ambient. Ràpida com la majoria de vies del sector és fàcilment combinable amb algun itinerari veí.

 • Via: Misión Imposible
 • Zona: Alòs de Balaguer – Serrat del Poll
 • Dificultat: V+ (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 180 metres
 • Equipament: Via pràcticament equipada
 • Material: 10 cintes i un petit joc de friends (#0.4 al #2) o encastadors
 • Orientació: Sud
 • Valoració:***

Aproximació:

Des d’Artesa de Segre prenem la carretera que ens porta fins Alòs de Balaguer. Un cop a Alòs de Balaguer prenem una pista en bon estat que discorre al costat del riu. Aparquem al final de la pista transitable, just sota la paret. Des del cotxe l’aproximació és evident un cop localitzem l’arc característic de la primera tirada.

La via:

Les tirades bones són la primera, la tercera i la cinquena, les altres dos són el peatge que tocarà pagar.

La primera té un parell de passos d’Ae per superar un extraplom, la tercera ressegueix un parell de diedres ben divertits, amb passos elegants i roca sanejada. I la cinquena és la cirereta del pastís, un altre diedre amb cantell més que generós, per gaudir de baix a dalt.

Descens:

Des de la R5 continuem per la creta fins una petita bretxa on trobarem una instal·lació de ràpel encarada al nord. Fem un ràpel curt que ens mena a una canal i grimpem la paret que ens queda davant fins una nova instal·lació de ràpel. Un altre ràpel de 25 metres ens deixa a la tartera que desemboca al riu.

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]