Frares Encantats Montserrat

Joan Cervera i Batariu l’Agulla Salvat-Papasseit (Cua del Bacallà)

*** 8 abril, 2018

Si alguna cosa té el vessant est de la cua del Bacallà (també anomenada l’Agulla Salvat-Papasseit), són les àmplies vistes cap a llevant, on s’intueixen els secrets més ben guardats dels Ecos, des de la majestuosa Roca dels Aurons, passant per la Vella o l’enigmàtic Cabrit.

Així doncs sempre va bé trobar una excusa per enfilar-nos-hi i poder gaudir d’una escalada contemplativa. A la Joan Cervera Batariu hi destaca la fantàtica placa del darrer llarg, trempada i amb empenta, motiu suficient per pagar el peatge de la desagraïda arrencada del terra, que nosaltres hem resolt amb un bastó i una mica d’imaginació.

  • Zona: Montserrat – Frares Encantats
  • Dificultat: 6a+ (MD-)
  • Dificultat obligada: V+
  • Llargària: 100 metres
  • Exposició: Baix
  • Compromís: Baix
  • Equipament: Via equipada
  • Material: 14 cintes exprés i l’alien groc
  • Orientació: Est
  • valoració: ***

Aproximació:

Deixem el vehicle a l’aparcament de Can Masana i prenem el GR-172 direcció al Monestir. Un cop passada la Cadireta trobarem un desviament a mà dreta que puja cap al Coll de Porc. Un cop guanyat el coll continuem cap el Pas del Príncep, uns metres abans d’arribar a la Font de l’Esllavissada prenem un petit corriol que s’enfila cap a una canal fins guanyar el peu de via.

La via:

Semblaria que el peu de via a cedit, en tot cas caçar la primera expansió és difícil i amb caiguda lletja. Ho hem solucionat amb un bastó de caminar i una mica de traça. Un cop a la paret la primera tirada no té més.

La tercera tirada és una placa esplèndida, mantinguda i amb bon ambient. La roca és prou bona, tot  que haurem d’anar comprovant on ens agafem. Abans de la primera expansió podem col·locar un alien groc a caldo o bé posar-hi morro.

Descens:

Anem a buscar el coll nord i des d’aquest punt davallem en direcció sud per la canal fins atènyer el camí que va cap al Coll del Porc.

[elfsight_instagram_feed id="1"]